Преди малко Урсула фон дер Лайен изрази позицията на ЕК, че одобрява

...
Преди малко Урсула фон дер Лайен изрази позицията на ЕК, че одобрява
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС с въпроси и предупреждение за Плана за възстановяване

Преди малко Урсула фон дер Лайен изрази позицията на Европейска комисия, че утвърждава Планът за възобновяване. За да имаме проект, би трябвало да се утвърди и от Съвета Това съобщи на трибунка депутатът от Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. 

" Поздравявам всички екипи от последната година и половина, които работиха по текста на Плана, само че имаме право на въпроси. Последната версия на проекта се появи една през вчерашния ден, още се срещаме. Да направиш обществено притежание текста малко преди одобряването на Европейска комисия, капацитет за социална полемика няма, това е бистрота, напряко кристална бистрота. Излизат куп въпроси - и остарели, и нови. Старите въпроси за Плана за в цялостна мощ. До кавко ще докара забавянето от 1 година ", сподели още той. 

До края на тази година, би трябвало да бъдат контрактувани едни 8 милиарда, което няма по какъв начин да се случи. А до крайя на 2023 би трябвало да се договорят 13 милиарда лева, което отново няма по какъв начин да се случи. Остава годна прогнозата ми, че средства няма да получим тази година поради идни разноски и загубата на право на България да употребява задатък, добави Дончев. 

Останахме сюрпризирани от текста на проекта. Задава се финансов колапс за българската енергетика. Това е първата стъпка към приватизацията на тези сдружения - нещо, което ние устояхме през годините. Очевидно, че има поети задължения, поети от държавното управление на Кирил Петков. Никой няма право да слага на карта енергийната ни сигурност. Пример за това има на стр. 116 от проекта, мярка 11, разкри депутатът Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по. 

Не е видно какъв ангажимент е поеман за Маришкия басейн. По наше време водихме философски борби и устояхме, с цел да не посочим дата за затваряне на тези мощности. Дали държавното управление е поемало ангажимент за основаването на работна група, която до края на годината, трябвало да излезе със мнение и точна дата за затварянето на Маришкия басейн?! Дали не са поемани други ангажимент по проекта, свързани с разширението на Европейски Съюз, сподели Жечо Станков. 

" Ние задаваме въпросите, ръководещите би трябвало да ни отговорят ", разкри Дончев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР